Flu Season: Flu Prevention and Flu Immunization

Gripa je sezonska bolest čiji dolazak svake godine iščekujemo dolaskom hladnijih dana i boravkom više vremena u zatvorenim prostorima. It is understood that the flu is the common flu or October flu, but is vaccinated between December and February.

Rozalia Nedic, Bosnia and Herzegovina Epidemiology Epidemiology and epidemiological surveys Influenza, influenza virus, influenza, influenza. Naime prati se o 40. sedmice tekuće godine, do 20. sedmice naredne godine.

“Prošle godine smo u sezoni nadzora nadgriom imali oko 26,000 bolesti sličnihgripi. Testirano je oko 309 uzoraka na sam influenza virus, od čega je 65 bilo pozitivno. Dakle, dosta je zastupljeno. Sada dolazi period akutnih respiratornih infection”, re klajezaana Dolu Nedic.Poznanti meteorologist Zoran Vakula dao prognozu do kraja godine: Očekuje li nas snježna zima?

Preporuka je da se ljudi koji imaju simptome, aoni su Visoka temperature, kašalj, hunjavica, bolovi u zglobovima ili mišićimane kreću u velikim grupama ljudi, da ostanu kući i jave se svom liječniku.

“Kao iu svakoj državi pa tako i kod nas imamo visokorizične group koje imaju komplikacije same sezonske foam, a jedna od komplikacija može biti i smrt. ika influenza, influenza se Stavlja na visokorizične grupe, a to su stariji od 65 godina, zatim djeca od šest mjeseci do pet godina, trudnice, osobe sa hroničnim bolestima…”, istakla je Nedić.

Photo: AA: Dr. Rozalija Nedić

Dotakla se i trenutne situacije u Federaciji BiH,entitetu Bosne i Hercegovine,jer domovi zdravlja već bilježe patientkoji se javljaju sa visokom temperature,hunjavicom…

“Please turn off your respirator and turn off your respirator. Osim influenza, još uvijek postoji i COVID i ostale respiratorne infekcije. Symptoms svih akutnih respiratory contagioussu otprilike isti – visoka temperature, bolovi u zglobovima i mišićima, glavobolja i globolja. Dakle, simptomi su vema slični, stvar je samo u testiranju”, pojasnila je Nedić.

Građanima je preporučila da Jačaju imunitet or ovom periodu, uzimaju vitamins.

“Pokušajte da izbjegavate gužve jer se virusbrze širi u gužvi. Perite ruke, održavajte higijenu...To your neke opće mjere koje treba poduzeti kako bi se zaštitili od infekcije”, naglasila je Nedić.Sezona ambrozije na vrhuncu: Ovo su savjeti doctora za one koji su alergični

Prevent the flu Prevent the flu. During the flu, influenza viruses may resemble influenza viruses.

“Trenutno nabavljamo vakcine i nadamo se da će stići tokom oktobra. Bit će dostupno oko 7,000 doses of anti-flu vaccine. The best way to do it ala my nedic .

Source link

Leave a Comment