NZZJZ PGŽ: važno je da se što više ljudi cijepi protiv influenza

Cijepljenje jeposebno dobrodošlo kroničnim bolesnicima, trudnicama, zdravstvenim radnicima and umirovljenicima

Rijeka We will hold a meeting in Primorye to prevent PG from getting the flu.
– Vrlo je važno da se građani protiv influenza cijepe u velikom broju, pogotovo ako spadaju u neku od rizičnih skupina – kronični bolesnici, trudnice, zdravstveni radnici i umirovljenici. Cijepljenje se primarno odvija kod liječnika obiteljs ke Medicine koji su već preuzeli cjepiva, kazala je zamjenica ravnatelja NZZJZ PGŽ prim. Nataša Dragaš-Zubalj, MD.

Sukladno preporukama Svjetske zdravstveneorganizacije, ove godine u uporabi je četverovalentno cjepivo protiv influenzakoje Sadrži dva influenza type A and dva type B, nabavljeno je 30 tisuća doza cjepiva za Primorsko-goransku županiju. Distribution cjepiva krenula je već prošli tjedan prema ordinacijama liječnika obiteljske medicine koji primarno cijepe svoje pacijente s kroničnim bolestima te starije od 65 godina života.

– Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije ima na raspolaganju određeni broj doza cjepiva za komercijalno cijepljenje, nmijenjenih osobama koje nemaju indikaciju za besplatno cijepljenje, a besplatno se u NZZJZ PGŽmo Gu Chijepiti Zdrafstve NI Djeratnic and Osobe Uzi Indikasiju Koye Nemaju Svojeg Zabranog Liechnika Otyersk Medicine ili pedijatra, objašnjava zamjenica voditelja Odjela za epidemiologiju zaraznih i kroničnih nezaraznih bolesti NZZJZ PGŽ Andrea Petaros – Šuran, MD.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske podsjeća da jegripa klasificirana kao teška respiratorna bolest s mogućim teškim komplikacijama te poziva građane s indikacijom za cijepljenje da se odazovu pozivu i tako zaš tite sebe I druge od zaraze.

Source link

Leave a Comment