Precaution against the flu season: brezplačno cepljenje na voljo od začetka oktobra

Z vstopom v jesen in hladnejše dneve smo vse bližje tudi sezoni flu. Please note the following. NIJZ cepljenje med drugim priporoča kroničnim bolnikom, starejšim, mlajšim otrokom, nosečnicam inosebam z izjemno povečano telesno težo.

Gripa predstavlja veliko grožnjo za javno zdravje in ima velik vpliv na obolevnost in umrljivost. Bolezen prim mladih bolnikih brez kroničnih bolezni večinoma poteka kot nekajdnevno vročinsko stanje z respiratorno simptomatiko in bolečinami v mišicah in sklepih. ,nosečnicah in osebah z izjemno povečano telesno težo pa bolezen lahko poteka s težjo klinično sliko s pogostimi zapleti in višjo smrtnostjo, so v priporočili h 2023/2024 cepljenje proti Flui v sezoni Pudalilina National Institution (NIJZ).

Dubrovnik

Najučinkoviteje se predgripo po navedbah inštituta zavarujemo z vsakoletnim cepljenjem, zato je cepljenje priporočljivo za vse, ki želijo sebe in svoje bližnje zaščititi pred boleznijo, čeprav je pri nekaterih skupinah (starej š I, kronični bolniki, imunsko oslabljeni in drugsi) uspešnost cepljenja lahko nižja .

After being infected with the influenza virus, please pay attention to preventing influenza, preventing influenza, preventing influenza, preventing influenza. If your posture is primoročljivo tudi za osebe, then you can do larko prenesejo okužbo na drug osebe in izpostavljene nevarnosti okužbe and sodelavce ter druge nujne službe in velja za zdravstvene delavce posture.

In medicine izvajajo izbrani osebni zdravniki, in NIJZ odraslih pa tudi območne enote NIJZ. Cepivo Proti Flui na cepilna mesta prihaja v tem tednu.

Na voljo 185,000 odmerkov cepiva

Na voljo bo 185,000 odmerkov cepiva proti influenza. If you encounter problems in preventing epidemics, please take precautionary measures to prevent epidemics from occurring.

“Realizacija plan cepljenja, ki se finanzira iz sredstev obveznega zavarovanja, je odvisna od odziva na neobvezna cepljenja. Predvidevamo, da bo v letu 2023 za izvedbo plan potrebno približno devet milijonov evrov, od tega približno milijon evrov za cepivo proti Flui,”soše sporočili z NIJZ.

Nekateri zdravstveni domovi (ZD) so datum začetka cepljenja sicer že napovedali. Pri ZD Litija so na spletni strani zapisali, da bodo cepljenje protigripi začeli 9. oktobra, pri ZD Celje pa so na spletni strani zapisali, da bodo cepljenje začeli v dondedeljek.

Source link

Leave a Comment